misiek^wro, dla Asi to i nawet na szable pójdę :P
[O2] ile fotelików dziecięcych wejdzie do O2?
Zwiń
X
-
[O2] ile fotelików dziecięcych wejdzie do O2?
witam! czy ktoś kiedykolwiek próbował wepchnąć trzy foteliki dziecięce na tył do O2? w dowolnej kombinacji - foteliki, nosidełka, podkładki - czy jest jakaś szansa? teraz mam jak w podpisie, ale trzecie w drodze i nijak nie chcę się żegnać z ukochaną szkodziną! jeśli do O2 nie wejdzie (bo u mnie szansy nie ma) to wkrótce muszę zmienić markę... no chyba, że do suberba wcisnę...
p.s. sorrki za głupawy topik, ale w tej cholernej wsi, w której aktualnie jestem nie mam jak sprawdzić.Every man dies. Not every man really lives.
1.6i 74kW [101KM] AKL, '01, KOMBI, AMBIENTE
-
-
ostatnio jezdzilem w konfiguracji 2 foteliki maxicosi rodi xp (czyli taki fotelik po nosidelku i pierwszym foteliku) + 1 maxicosi priori xp czyli fotelik po nosidelku. Wchodzi to w miare - mniejszy fotelik centralnie - wieksze po bokach. natomiast problem z zapinaniem pasów na wiekszych fotelikach. To wszystko w O1. W O2 jest chyba ciut wiecej miejsca na szerokość więc powinno się udać choć fotelik i nosidełko się nie "zazębiają", tzn w mojej konf te foteliki jakby pasowały do siebie .
Komentarz
-
-
dzięki chłopaki! jak wrócę z roboty to zmierzę. jak na razie u mnie wlazły: nosidełko maxi cosi (takie ściągane z wózeczka) i fotelik ramatti (ten dla większych płaczków) i nie ma szans żebym wcisnął cokolwiek pomiędzy. ledwie szwagierka anorektyczka wejdzie... a za rok będę miał komplet malutkiego płaczka, półtorarocznego płaczka i dwu i półrocznego płaczka... i jak wtedy pojadę do Polski? po południu dam wymiary, ale jak się da cokolwiek to zmienię foteliki. zmienię wszystko! kupię O2 byle by zostać przy skodzie!
pozdrawiamEvery man dies. Not every man really lives.
Komentarz
-
-
Będzie problem. Próbowałem kiedyś w konfiguracji 2xGraco Junior+taki dla mniejszego dziecka (a więc ciut masywniejszy) na środku. Przesuwając boczne foteliki maksymalnie do drzwi spowodujesz, że oparcia fotelików będą skręcone pod kątem 25 stopni, bo oparcie kanapy jest tak, a nie inaczej wyprofilowane, dodatkowo siedzisko swoim kształtem spowoduje przechenie fotelika ku środkowi (będzie to wyglądało tak / | \). Mimo to w środku nie zostanie na tyle dużo miejsca, żeby spokojnie wcisnąć trzeci ciutkę masywniejszy i (2-3cm) szerszy. O wygodzie dzieciaków siedzących po bokach można w zasadzie zapomnieć. To moje zdanie i moja ocena na podstawie własnoręcznie przeprowadzonej próby. Dla mnie to było zaskakujące...Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mariobrosBędzie problemEvery man dies. Not every man really lives.
Komentarz
-
-
ja mam w OII z tyłu dwa foteliki takie od 12-36 kg, dość duże i obudowane (recaro young sport) i udało mi się usiąść pomiędzy nimi na wcisk, foteliki trochę się rozsunęły ku szybom jak siadałem. Więc nie wiem czy po moim siadzie były ustawione optymalnie. Nosidełko bobasowe jest chyba dość szerokie, ale może mogłoby się zmieścić na styk. Znajomy ma 3-kę dzieci (sporo starszych) i wozi je wszystkie w Vectrze (która chyba nie jest jakoś dramatycznie szersza) na tylnej kanapie. Najgorsza faza to foteliki. Potem jak dzieci są starsze i siedzą na poddupnikach to chyba łatwiej się pomieścić.
Komentarz
-
-
wlasnie nosidelko bedzie problemem bo ono siedzi na kanapie w "przeciwnym" kierunku do innych.
mariobros, moze te foteliki byly nie "kompatybilne" bo w moim przypadku (chyba sklad analogiczny) wszyscy siedzieli rowno i w normalnym ustawieniu. jednak duzo zalezy od fotelika,
Porter, moze poszukaj jakiegos w miare waskiego nosidelka?
IMO fotelik ktory jest po nosidelku i ma podstawke powinien siedziec na srodku bo sila rzeczy jest wtedy bardziej podniesionyt przez profil kanapy i swoja podstawe, dzieki temu po bokach jest ciut wiecej miejsca dla innych siedzonek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xekonmariobros, moze te foteliki byly nie "kompatybilne" bo w moim przypadku (chyba sklad analogiczny) wszyscy siedzieli rowno i w normalnym ustawieniu. jednak duzo zalezy od fotelika,
2 x TAKIE GRACO
1 raz coś w tym guście
[ Dodano: Pon 13 Sie, 07 12:22 ]
Dodam jeszcze, że w Auto Świat sprzed paru tygodni były wymienione auta, do których wchodzą 3 foteliki i do których wchodzą, ale z trudem. O2 nie było w żadnej z tych kategorii... Albo przeoczyli, albo rzeczywiście nie jest to takie proste...Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xekonja pisalem o takim składzie
btw szerokość moich to:
Ramatti: baza 38cm, fotelik 48cm
nosidełko Maxi Cosi: samo w sobie ma 37cm ale przez ten uchwyt prawie 50cm!
niech pasy będą ptrudne do założenia i niech się je zakłada pół gadziny byle tylko wszyscy mogli jeździć! aha, trzeba będzie trzypunktówki założyć na środku.
Zamieszczone przez xekonIMO fotelik ktory jest po nosidelku i ma podstawke powinien siedziec na srodku
dziękuję bardzo wszystkim i z przyjemnością czekam na dalsze doświadczenia!Every man dies. Not every man really lives.
Komentarz
-
-
Moim zadniem 0 szans. W O1 i O2. Szerokości na tylnej kanapie podobne. Jak jeżdzę O1 z całą rodziną: żona, 7-latek i roczny bobas to 7-latek jeździ w foteliku z przodu, bo z tyłu się nie mieszczą w 3-kę. W Tucsone się mieszczą ale jest spoooro szerszy.
Tak naprawdę jak się jeżdzi z dzieciakami to O1 i O2 są ciasne strasznie.Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodachyba, że ma jakoś sensowniej w tym względzie ukształtowaną kanapę...
Zamieszczone przez Masmo7-latek jeździ w foteliku z przodu
Mimo wszystko wierzę, że jak innym się udało, to może jednak zmiana fotelików by pomogła. Przecież xekon pisze o własnym doświadczeniu, czyli da się zrobić, a że będzie ciasno... szkoda dzieciaków, szczególnie, że ja jeżdżę w długie trasy, ale co zrobić?
ostatecznie są rodziny, które w ogóle samochodu nie mają...Every man dies. Not every man really lives.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasnigdy bo to vw nie po drodzeEvery man dies. Not every man really lives.
Komentarz
-
-
mzimno, po raz kolejny światełko nadzieji.
Cóż, nie pozostaje nic innego jak jechać do jakiegoś większego sklepu i mierzyć, próbować, kombinować... na pewno będzie ścisk, ale ważne, że się da i że będzie bezpiecznie. jeżeli jednak dzieciaki będą się katować (przecież nieraz wożę je i po 15 godzin) to nastąpi zmiana auta. albo jakaś siedmiomiejscówka albo coś znacznie szerszego.
wielkie dzięki wszystkim i pozdrowienia!Every man dies. Not every man really lives.
Komentarz
-
Komentarz